Kako do prave tuš kabine?

Tuš kabine so nepogrešljiv del sodobnih kopalnic ... s kadjo ali brez, zidane, po meri, različnih oblik ... Tukaj vam bomo svetovali, kako v 3 preprostih korakih pridete do sanjske tuš kabine, na kaj morate biti pozorni pri izbiri.

3 preprosti koraki do izbire prave tuš kabine.

Da ne bi naredili napake pri izbiri tuš kabine, je dovolj, da vnaprej odgovorite na 3 preprosta vprašanja:

 1. Kaj pričakujem od prostora za prhanje? Ali je dovolj, da se na hitro stuširam ali se želim sprostiti, uporabiti masažne funkcije?
 2. Kdo bo uporabljal tuš? Ali so v hiši otroci in starejši ljudje in bi želeli imeti neoviran dostop? V tem primeru so tuš kadine brez okvirja najboljša rešitev.
 3. Koliko prostora ima moja kopalnica? Če je vaša kopalnica prostorna, se lahko odločite za večje konstrukcije.

Prednosti tuš kabin.

 • Tuš kabine so očitna izbira za tiste, ki nimate dovolj prostora v kopalnici.
 • Tuširanje je hitro, osvežujoče, prihrani čas in denar. Ali ste vedeli, da lahko s tuširanjem prihranite tretjino več vode kot s kopanjem v kadi?
 • Tuš kabina v primerjavi s kopalno kadjo zagotavlja enostaven in udoben dostop brez ovir skozi tuš vrata.

Preden začnete z izbiro, je tukaj nekaj nasvetov naših strokovnjakov - nekaj točk, na katere morate biti pozorni.

 • Tuš kabino lahko namestite na tuš kad ali direktno na tla v kombinaciji s tuš kanaleto. Na vas je, da izberite pravo rešitev zase.
 • Pred nakupom natančno izmerite mesto bodoče namestitve (stene s končano oblogo). Razmislite, ali bo kabina s tuš kadjo ali brez.
 • Izberite pravi material za svojo tuš kad. Lahko je akrilna tuš kad (lahek, stabilen material, se hitro segreje, popravlja se z brušenjem in poliranjem), tuš kad iz litega marmorja (ima odlične izolacijske lastnosti, visoko odpornost na mehanske poškodbe in praske, z višino cca 3 cm. pa je najnižja na tržišču) ali keramična tuš kad.
 • Priporočamo čiščenje in vzdrževanje steklenih površin in gibljivih delov z ustreznimi čistili, kar zagotovi dolgo življenjsko dobo vaše tuš kabine.
 • Ali poznate izraz TOLERANCA PRI MONTAŽI? Pogosto se lahko ga srečate pri namestitvi tuš kabine. Označuje dovoljen odstop od glavne mere, tj. "od-do".
 • Najbolj enostavno izbrano tuš kabino namestimo v vnaprej pripravljen prostor.

Kakšne so alternative klasičnim tuš kabinam?

Tuš stene Walk-in.

Steklene tuš stene so popolnoma enostavna in preprosta rešitev za tuš kotiček. Velika prednost je enostavnost čiščenja – Walk-in je sestavljen iz fiksne steklene stene, ki je nameščena v profil, in zaklepne ročice odzgoraj. Preprosto ni elementov, na katerih bi se lahko nabiral vodni kamen ali milo, za čiščenje pa je dovolj, da po tuširanju vse obrišete s krpo. Walk-in stene bodo visoko ocenili vsi, ki prisegajo na čistočo. Hkrati optično povečajo prostor v kopalnici, saj ne prikažejo preveč profilov ali tečajev.

 Tuš vrata.

 

Tuš vrata so primerna za vgradnjo v nišo ali v kombinaciji s fiksno stransko steno. Tuš vrata lahko izberite glede na velikost, opremo in načini odpiranja.

 

 

Oglejte si našo celotno ponudbo tuš kabin.